A PRANOHET LUTJA E PRINDËRVE NDAJ FEMIJËVE !?

Pyetje: ”A pranohet lutja e prindërve kundër fëmijut, nëse kjo lutje bëhet për shkak se fëmiu dëshiron të përmirësojë gjendjen dhe prindërit nuk e kuptojnë atë?” Përgjigje: ”Lutja e prindërve ose është e padrejtë ose e drejtë. Nëse ajo është e drejtë, mundësia është e madhe që ajo të pranohet. Dhe në qoftë se ajo… Continue reading A PRANOHET LUTJA E PRINDËRVE NDAJ FEMIJËVE !?

Published
Categorized as Lutje

Allahu nuk ia kthen duart bosh robit kur ai i ngre duart drejt Tij

i Dërguari i Allahut, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, ka thënë: “Vërtet, Zoti juaj, është i ‘turpshëm’ dhe fisnik. ka turp nga robi i Tij që t’ia kthejë duart bosh, kur robi i ngre duart drejt Tij” Shejh Muhammed Hassani tregon ngjarjen që ndodhi në afërsi të Qabesë, në të cilën ai… Continue reading Allahu nuk ia kthen duart bosh robit kur ai i ngre duart drejt Tij

Published
Categorized as Lutje

O ALLAH NA MËSHIRO

O Allah, na mëshiro O Allah, na mëshiro “Në ditën kur ka fytyra që zbardhen dhe ka fytyra që nxihen…“ (Ali Imran: 106). O Allah, na mëshiro “Ditën kur nuk bën dobias malli, as fëmijet“ (Esh-shuara: 88). O Allah, na mëshiro “…në ditën e prezantimit të dëshmive. “ (Gafir: 51). O Allah, na mëshiro “Ditën… Continue reading O ALLAH NA MËSHIRO

Published
Categorized as Lutje

O ZOT! ZGJEROMA KRAHARORIN TIM, LEHTËSOMA PUNËN TIME DHE ZGJIDHMA NYJEN E GJYHËS SIME, QË ATA TË KUPTOJNË FJALË TIME!

O Zoti im, zgjeroma kraharorin tim, lehtësoma punën time, dhe zgjidhma nyjen e gjuhës sime, që ata të kuptojnë fjalën time![1] رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي* وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي* وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي * يَفْقَهُوا قَوْلِي (Rabi ishrah li sadri ve jesir li emir ve uhlul ukdete liseni jefkahu kavli) Komenti i lutjes Kjo lutje e… Continue reading O ZOT! ZGJEROMA KRAHARORIN TIM, LEHTËSOMA PUNËN TIME DHE ZGJIDHMA NYJEN E GJYHËS SIME, QË ATA TË KUPTOJNË FJALË TIME!

Published
Categorized as Lutje