Home ZGJODHËM PËR JU Ku ndodhet zemra e gjirafës dhe sa i peshon ajo ?

Ku ndodhet zemra e gjirafës dhe sa i peshon ajo ?

Zemra e gjirafës ndodhet në mes të trupit të saj.
Ndërsa pesha e zemrës së saj është 13 kg.
Distanca mes zemrës dhe trurit është 2 metra e gjysmë.
Zemra e gjirafës është një makinë e tillë aq e përsosur me një fuqi madhështore saqë
me një masë prej vetëm 13 kg arrin ta sigurojë qarkullimin e gjakut në një trup 2 tonësh dhe
e furnizon pa pushim trurin në lartësi prej 2 metra e gjysmë.
Me teknologjinë moderne sot po të dizajnohej një zemër për një kafshë kaq të madhe pesha e saj do të ishte se paku 200 kg.
Ndërsa Allahu e mban në këmbë këtë kafshë me vetëm 13 kg zemër.
Sa i Madh je Zoti im..!